Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

AXE reklám

*************************

AXE Hot Fever tusfürdő - 30s +++ Értékelés: 3,6/10

Úgy tűnik, az AXE alapvető marketingkommunikációs stratégája abban áll, hogy egyféle afrodiziákumként aposztrofálja termékeit, amelyek segítségével a férfiak különösen potensekké, és egyben kívánatosakká válhatnak. Ezenfelül még illatosít is a termék, szemben a Viagrával, amelytől lehet, hogy állat leszel, de ha a szagod is állati volt, hát az is marad.

***************


***************

Mellékelt klipünkben az AXE ismét csodát tesz. Adva van egy szegény mexikói, vagy inkább gringó fiatalember, akinek nem volt pénze rendes méretű rumbatökökre. Mit volt mit tenni, megvette a legolcsóbbat, és azokkal ment a buliba táncolni. Csakhogy ezek a rumbatökök annyira pirinyók voltak, hogy hiába rumbatökölt nagyszerűen a fiatalember, mégis köznevetség tárgya lett. Ugyanis, mint ebből a filmecskéből az megtanulható, Mexikóban a rumbatökök nagysága egyenes arányban áll a férfiasság nagyságával, mintegy hirdeti használója ebbéli képességeinek mértékét, mind a hormonális, mind pedig a fizikális berendezkedés vonatkozásában. A fiatalember nem bírván tovább elviselni a megaláztatásokat, merész lépésre szánta el magát. Elment lezuhanyozni, hátha az segít. Mindannyian tudjuk, hogy ebben a helyzetben számos, nyilvánvalóan könnyebb utat is választhatott volna (?), de ő hősiesen a legnehezebb próbatétellel szembesítette magát. A zuhanyozással. Most nyilván kimaradt az a rész, amikor segített egy öregasszonynak rőzsét szedni, és az jó tett helyébe jót várj alapon megajándékozta őt egy flakon AXE tusfürdővel. Ha bajba kerülsz - mondta az öregasszony - csak fújj bele háromszor ebbe a flakonba... illetve azt hiszem nem ezt mondta, de ez itt most lényegtelen. Elment hát a fiatalember egy utcai zuhanyozóba, ahol tíz dollár egy zuhanyzás, amint az a kerítésen olvasható, és elkezdett a sárga gatyájában zuhanyozni. Zuhanyzásához nyomott is magának a tenyerébe egy jó adagot abból a flakonból, amit a különös öregasszony adott neki, amikor nem láttuk, vagyis ez a rész nincs benne, csak mi jóindulatúan feltételeztük, mivelhogy itt valami varázsszerről van szó, amint az később ki is derül. Pontosabban most derül ki, mert láss csodát, ahogy a flakon tartalma a testéhez ért, parányi kis tökei azonmód hirtelen növekedésnek indultak. Az alkotó itt finoman, visszafogottan jelzi azt a bizonyos összefüggést, ami a mexikói férfiak valódi- és rumbatöke között van, mert csak árnyképen látjuk, amint a fiatalember lába közt lengő pici kis tökei hirtelen óriásivá duzzadnak, mintha heresérve lenne legalább. Mert valahogy hiába van rajta gatya, a tökei árnyéka mégis a betonra vetülnek.

Hogy azok végig a rumbatökök árnyai? Az is lehet, de nyilván az igazi tökei is megnőttek, különben mi végre ez a félreérthetetlen ráutalás?

Az csak szimbolikus, illetve az így nagyon vicces, merész poénos, pajzános, meg minden, és itt csak arról van szó, ha megnő a rumbatököd a rumbát is jobban lököd. Érted?

És lám, amint visszament a fiatalember megaláztatásainak színhelyére, és amint elővette óriási rumbatökeit, azonnal olyan hatással volt a táncmulatság lány és asszony résztvevőire, mintha a valódi óriás tökeit vette volna elő. Rögtön a legdögösebb tyúk lett az övé. Hiába no, ez olyan mexikói folklór, vegyük tudomásul, igenis ezzel jelzik a fiatalemberek a lányoknak, mekkora a tehetősségük, vagyis finomabban fogalmazva a farkuk. Útikönyvben ugyan ezt még nem láttam leírva, de hát hogy jön egy útikönyv hitelessége egy reklámklip valósághűségéhez. Csalni persze nem szabad, mert ha turpisságon kapnak, menten rumbatököt csinálnak a tökeidből.

A szlogen pedig így szól: Rázd a muchas maracast az AXE hot feverrel! Na most annak, aki nem tud se spanyolul, se angolul annak lefordítom. Így szól: rázd a sok rumbatököt az AXE forrólázzal. Nem érthető? Na jó, a sok az majdnem ugyanaz, mint a nagy, és itt egy tusfürdőről van szó, vagyis rázd a nagy rumbatököt az AXE tusfürdővel. Így se érted? Na jó, hát akkor a szájadba rágom. Fürödj meg az AXE Hot Fever nevű tusfürdőjével, ettől megnőnek a tökeid, ezután nyugodtan vehetsz egy pár hatalmas rumbatököt, amivel így már joggal jelezheted a tökeid, illetve arányosan a farkad valós méretét, és ezután menj el egy spanyol táncmulatságba, ott rázzál, vagyis táncolj, és egyúttal rázd a nagy rumbatökeidet, és akkor jó leszel az ottani csajoknál.

Hát nem mondom, elég nehezen fogtad az üzenetet, de ez csak azért van, mert egy vén f.. vagy, és nem egy mai fiatal, akik már félszavakból, meg fél metaforákból és fél szimbólumokból is megértik egymást, és már rég ott tolonganak a drogériákban ezen legújabb csodaterméket megvásárolandó.

Azért én is bekenem magam vele, oszt majd néz egy nagyot este az asszony. Szó szerint.

*******************************************************************************

Értékelés: 3,6/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 4/10

A látvány (Scene) - 4/10

A technika (Technology) - 4/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 83 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  ekszvájzed 19.04.2018 08:08
  Off: Arról már írtál, hagy hogy lehet normál embereknek eladni mondjuk OLASZ pastát, OLASZ nyelven ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  ekszvájzed 17.04.2018 16:28
  Szóval neked a politika mondja meg, mi a magyar?Mondjuk részben az ő dolga is, részben meg az "anyatejjel ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  Super User 17.04.2018 12:19
  Igen, nem kell politizálni, de nem én erőltettem bele ezt a disszonanciát a reklám értelmezésébe ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png7.png6.png6.png0.png7.png
Ma335
Tegnap467
Ezen a héten335
Ebben a hónapban11332
2014.10.25 óta376607

Látogató infó

 • IP: 54.166.160.105
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. június 25. hétfő, 15:57

És még ezek is: